Hoi! Mijn naam is Maria

Ik ben geboren in Brazilië, maar grotendeels in Nederland opgegroeid. Een Braziliaanse moeder en een Nederlandse vader, twee verschillende culturen die mij gevormd hebben tot de persoon wie ik nu ben. Ik ben 34 jaar en woon in Hilversum, zes jaar geleden verhuisde ik samen met mijn zoon vanuit West-Friesland. 

Hoe is het allemaal begonnen?

Interesse in de uiterlijke verzorging was al heel vroeg aanwezig. Bij mijn familie in Brazilië was het heel gewoon om elkaar schoonheidsbehandelingen te geven, een verzorgde uiterlijk is daar voor mannen en vrouwen belangrijk. Een opleiding volgen in de beauty branche was dan ook snel gemaakt. Van opleiding Visagie en Grimeren naar Schoonheidsspecialist, na het behalen van mijn diploma’s wilde ik mij specialiseren in de Brazilian wax en Threading. In Amsterdam bij de Wax Academy kon ik voor beide specialisatie in getraind worden. Het ging vlot en de training bij Jolijn zorgde ervoor dat ik snel in de salon kon gaan werken. Later in Naarden werkte ik zelfstandig als waxspecialist in de tweede salon van Melanie, het was voor mij erg fijn werken omdat ik zelf mijn tijd kon indelen en zo kwam ik er achter dat alleen werken ook voordelen heeft. Weer terug in Amsterdam en later in Laren werkte ik in een teamverband, in een team is leren van elkaar en het delen van ervaringen goed voor je werkprestatie, dat heb ik in een team geleerd. Laatste waxsalon waar ik heb gewerkt was in Nieuwegein bij Lieke. In verband met haar zwangerschap nam ik tijdelijk haar plaats in, Ik was toen al bezig met de voorbereidingen van mijn studio. Dames en collega’s bedankt voor het vertrouwen en de samenwerking.

Mijn eerste ervaring

Mijn eerste bezoek bij de schoonheidsspecialiste was rond mijn twaalfde, ik had toen last van jeugdpuistjes en was daardoor erg onzeker. De schoonheidsspecialist leerde mij om natuurlijke producten te gebruiken en de stappen hoe te gebruiken, mijn begin naar een mooie en egale huid was vanaf toen begonnen. Mijn eerste Brazilian wax was bij de Wax Academy tijdens mijn opleiding en werd uitgevoerd door een medestudent. Ja, het was spannend! Ik wist niet wat ik kon verwachten en wij waren niet alleen, de trainster en een andere medestudent waren ook aanwezig. Ik kan me nog herinneren dat ik dacht weet je het wel zeker? Praten tijdens mijn behandeling werkte goed voor mij en de pijn viel gelukkig mee. Door mijn eigen ervaringen begrijp ik mijn klanten beter.

Wat vind ik het leukste aan mijn werk naast behandelingen geven?

  • Resultaat na de behandeling
  • Verbaasde reacties van klanten 
  • Gesprekken tijdens de behandeling 
  • Vertrouwensband opbouwen  

Wat zijn mijn toekomstplannen?

Ik ben op 1 juli 2019 gestart met mijn studio, denk ik aan de toekomst? Ja!  Mijn kennis en ervaring delen, Ik wil graag met een stagiair werken, ik weet hoeveel je kan leren van een stageplek en hoe belangrijk het is voor een student om ervaring op te doen, ik wil daar graag in helpen. Als extra service aan mijn klanten staat samenwerken met een cosmetisch arts, nagelstyliste en huidtherapeut in de planning. Mijn klanten kunnen erop vertrouwen dat zij veilig en door een bevoegd en bekwaam specialist of arts behandeld worden. Zelf wil ik nog een aantal opleidingen volgen, maar voor nu eerst  M-Tropical bekend maken in Hilversum en omstreken.

Aantal leuke weetjes

  • Op driejarige leeftijd was ik helemaal gek van het album Bad van Michael Jackson
  • Ik ben gek op bruine bonen en rijst met gebakken gamba’s
  • Reizen en nieuwe plekken ontdekken daar word ik heel blij van.
  • Thuis staat Netflix of Youtube altijd aan, heerlijk zelf bepalen wat je zelf wil zien.
  • Eens per maand doe ik vrijwilligerswerk bij het verzorgingshuis de Blinkert in Baarn,  een beauty middag voor de bewoners en medewerkers.
  • Mijn bijzondere huisdieren in Brazilië waren a.o. een reuzenschildpad, leguaan en een miereneter.

Mijn missie

Jou helpen aan een mooie, gezonde en stralende huid, ontharen op de meest comfortabele en professionele manier met als resultaat een gladde en haarvrije huid.

Wil je weten welke behandelingen er zijn kijk dan op de pagina: Menu. Weet je al welke behandeling je wilt? Ga dan naar pagina: Boek Online. Voor meer informatie of vragen, stuur mij via de Whatsapp button een bericht en ik reageer dan zo snel mogelijk terug.

Ik verwelkom je graag bij M-Tropical in Hilversum!

Tropische groet,

Maria

 

alcina-logo
recipe
italwax-logo-zwart
sibel-logo-60
drgreen-logo