Hallo! Mijn naam is Maria

Geboren in de tropen, opgegroeid in de sneeuw. Mijn geboorteplaats is Santana een plaats in Amapá. In het noorden van Brazilië aan het Amazone rivier. Mijn tropische roots heb ik van mijn moederskant. Van mijn vaderskant ben ik Nederlands. Opgeroeid in West-Friesland, plaats Enkhuizen. Nu ruim 9 jaar wonen mijn zoon en ik in Hilversum.

Mijn passie

In Brazilië werd het zaadje gepland voor mijn passie voor uiterlijke verzorging. Uiterlijk verzorging is heel belangrijk in Brazilië. Ik was al vroeg met huidverzorging bezig. Als ik iets niet wist dan, ging ik op onderzoek uit. Zelf vaak proefkonijn geweest en dat was niet altijd goed gegaan. Maar na opleidingen en cursussen volgen werd mijn kennis en vaardigheid verbeterd.

Zomer van 2019 opende ik, mijn eigen studio in Hilversum: M-Tropical face – skin – body.

Met 15 jaar ervaring in de beauty branche en verschillende opleidingen gevolgd en werk ervaring opgedaan. Van kappersopleiding, schoonheidsspecialist, visagist, grimeren, van werknemer naar uiteindelijk eigen onderneming, ben ik heel trots waar ik nu ben. Elke uitdaging is voor mij weer leerzaam. Mijn groeiproces als ondernemer was afgelopen 3 jaar zeker een leerzaam, hardwerken, stressvol en daarnaast ongelofelijk mooi en niet vergeten, aankomende zomer bestaat M-Tropical vier jaar!

Mijn eerste ervaring waxen en gezichtsbehandeling

Mijn eerste bezoek bij de schoonheidsspecialiste was rond mijn twaalfde, ik had toen last van jeugdpuistjes en was daardoor erg onzeker. De schoonheidsspecialist leerde mij om natuurlijke producten te gebruiken. Mijn begin naar een mooie en egale huid was vanaf toen begonnen. Mijn eerste Brazilian wax was bij de Wax Academy tijdens mijn opleiding. Werd uitgevoerd door een medestudent. Ja, het was spannend! Ik wist niet wat ik kon verwachten en wij waren niet alleen, de trainster en andere medestudenten waren ook aanwezig. Ik kan me nog herinneren dat ik dacht weet je het wel zeker? Praten tijdens mijn behandeling werkte goed voor mij en de pijn viel gelukkig mee. Door mijn eigen ervaring begrijp ik mijn klanten beter.

Wat vind ik het leukste aan mijn werk naast behandelingen geven?

  • Resultaat na de behandeling natuurlijk!
  • Reacties van klanten tijdens en na de behandeling (het viel echt mee!)
  • Gesprekken tijdens mijn werk (soms een traan maar vaak een lach)
  • Mijn klanten op hun gemak stellen (ik weet zelf hoe spannend het kan zijn)

Aantal leuke weetjes

  • Ik ben een trotse ouder van een (inmiddels) 19 jarige zoon!
  • Mijn favoriet Disney film is De kleine zeemeermin
  • Ik ben gek op bruine bonen en rijst met gebakken gamba’s
  • Reizen en nieuwe plekken ontdekken daar word ik heel en heel blij van!
  • Op driejarige leeftijd was ik helemaal gek van het album Bad van Michael Jackson. Mijn muziek keuzes nu? Teveel om op te schrijven.
  • Mijn bijzondere huisdieren in Brazilië waren a.o. een reuzenschildpad, leguaan en een miereneter.

Mijn missie

Mijn klanten helpen aan een mooie, gezonde en stralende huid, ontharen op de meest comfortabele en professionele manier met als resultaat een gladde en haarvrije huid!

Ik verwelkom je graag bij M-Tropical face – skin – body in Hilversum.

Zonnige groet,

Maria Maciel Swier

M-Tropical Studio

Mozartlaan 27 1217 CM Hilversum

Tel. +31639033616