Hallo! Mijn naam is Maria

Geboren in de tropen, opgegroeid in de sneeuw. Mijn geboorteplaats is Santana een plaats in Amapá. In het noorden van Brazilië naast de Amazone rivier. Mijn tropische roots heb ik van mijn moederskant. Van mijn vaderskant ben ik Nederlands. Opgeroeid in West-Friesland, plaats Enkhuizen. Nu ruim 10 jaar wonen mijn zoon en ik in Hilversum.

In Brazilië werd het zaadje gepland voor mijn passie voor uiterlijke verzorging. Uiterlijk verzorging is heel belangrijk in Brazilië. Ik was al vroeg met huidverzorging bezig. Zelf vaak proefkonijn geweest en dat was niet altijd goed gegaan. Maar na opleidingen en verschillende cursussen werd mijn kennis en vaardigheid verbeterd.

Met 15 jaar ervaring in de beauty branche en verschillende opleidingen en werkervaringen. Van kappersopleiding naar schoonheidsspecialist, visagist, grimeren, van werknemer naar eigen onderneming, ben ik heel trots waar ik nu ben. Elke uitdaging is voor mij weer leerzaam. Mijn groeiproces als ondernemer was afgelopen vier jaar hardwerken, stressvol maar vooral leerzaam als zelfstandig ondernemer en als persoon.

 

Mijn eerste gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist en Bra-zilian wax

Mijn eerste bezoek bij de schoonheidsspecialiste was rond mijn twaalfde, ik had toen last van jeugdpuistjes en was daardoor erg onzeker. Mijn schoonheidsspecialist leerde mij toen om natuurlijke producten te gebruiken. Mijn begin naar een mooie en egale huid was vanaf toen begonnen.

Mijn eerste Bra-zilian wax was bij de Wax Academy tijdens mijn opleiding. Werd uitgevoerd door een medestudent. Ja, het was spannend! Ik wist niet wat ik kon verwachten en wij waren niet alleen, de lerares en andere medestudenten waren ook aanwezig. Ik kan me nog goed de spanning herinneren. Praten tijdens mijn behandeling werkte goed voor mij en de pijn viel gelukkig mee. Door mijn eigen ervaring begrijp ik mijn klanten beter.

 

Wat vind ik het leukste aan mijn werk naast behandelingen geven?

  • Resultaat na de behandeling natuurlijk!

  • Reacties van klanten tijdens en na de behandeling (het viel echt mee!)

  • Gesprekken tijdens mijn werk (soms een traan maar vaak een lach)

  • Mijn klanten op hun gemak stellen (ik weet zelf hoe spannend het kan zijn)

 

Aantal leuke weetjes

  • Ik ben een trotse ouder van een (inmiddels) 20 jarige zoon!

  • Mijn favoriet Disney film is De kleine zeemeermin

  • Ik ben gek op bruine bonen en rijst met gebakken gamba’s

  • Op driejarige leeftijd was ik helemaal fan van MJ en zijn album Bad. Mijn muziek keuzes nu? Teveel om op te noemen.

  • Reizen en nieuwe plekken ontdekken daar word ik heel en heel blij van!

  • Mijn bijzondere huisdieren in Brazilië waren een reuzenschildpad, leguaan, een miereneter en nog veel meer.

 

Mijn missie

Mijn klanten helpen aan een mooie, gezonde en stralende huid, ontharen op de meest comfortabele en professionele manier met als resultaat een gladde en haarvrije huid! Binnenkort mijn ervaring en kennis delen met andere die graag bij mij een cursus willen volgen!

Ik verwelkom je graag bij M-Tropical  face – skin – body

 

Zonnige groet,

Maria-Ylina             info@m-tropical.nl