Dan geef ik graag een aantal tips voor een optimale resultaat.

Zorg dat de huid crème vrij is, je krijgt beter resultaat als de huid minder vet is.

Scheer je gedurende (minste) twee weken voor de behandeling niet.

Mocht het nodig zijn dan kunnen lange haren geknipt of getrimd worden.

Bij stress, vermoeidheid, zwangerschap, ongesteldheid of lage pijngrens kan het gevoeliger zijn. 

Bij lage pijngrens kan het helpen om een half uur voor je afspraak pijnstillers zoals aspirine of ibuprofen in te nemen. Wordt het jou eerste wax behandeling of is het een tijd geleden dan adviseer ik het om het wel te doen. 

Scrub de huid niet voor de behandeling. Door het scrubben verwijder je dode huidcellen en dat gebeurt ook met waxen. De huid is dan erg kwetsbaar als je beide doet. 3 dagen voor en na de behandeling kan dat wel.

Draag voor en na de behandeling geen strakke kleding. Zo kan de huid sneller herstellen en verminder je de kans op ingegroeide haren.

Belangrijk om te weten: 

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om alle haren in de groeifase te raken. Je zult merken dat de haren dunner, zachter en minder terug groeien. Scheer je tussendoor dan worden de haren weer stugger, dikker en meer.

Is er iets waar ik rekening mee moet houden? (bijvoorbeeld, medicijnen, allergie, vakantie) laat het mij weten. Beter voorkomen dan genezen!

Na de behandeling vergeet niet de nazorg. Ik geef graag advies en tips. Na de behandeling stuur ik je de tips door of als je het nu al wil weten, lees dan verder.

Heb je vragen? Vraag gerust. Fijne dag gewenst! Groetjes, Maria M-Tropical Studio.

 

Nazorg Tips:

Eerst (koud) water! De rest komt later!

Spoel thuis het lichaamsdeel dat gewaxt is met koud water. De poriën is door de warmte van de wax en het verwijderen van de haartjes open. Met koud water sluit je de poriën weer af. 

Gebruik eerste 24 tot 48 uur GEEN geparfumeerde bodylotion om irritatie te voorkomen. 

Crème of bodylotion is vaak vet en dat houd warmte vast! De huid kan dus langer rood blijven. Aloe Vera gel kan wel gebruikt worden. Natuurlijke huidolie kan maar na 24 uur.

Gebruik eerste paar dagen geen geparfumeerde shower gel om irritatie te voorkomen.

Draag na de behandeling losse kleding. De huid hersteld sneller.

Heel belangrijk: Eerste paar dagen geen zonnebank, sauna of sporten. 

Wil je dezelfde dag of de volgende dag toch gaan sporten? Spoel zo vaak mogelijk de huid met koud water dat je zeker weet dat de poriën gesloten zijn. 

Sauna liever de eerste drie dagen niet. Door de warmte is de kans groot dat de huid geïrriteerd wordt waardoor je bultjes met witte puntjes krijgt. Dat wil je liever voorkomen!

Zonnebank of natuurlijk zonnen liever de eerst paar dagen niet. Na het waxen is de huid extra kwetsbaar en kans op pigmentatie extra groot. Smeer je dus ook goed in met factor 30 of factor 50. 

Heb je nog vragen? Vraag gerust! Tropische groet, Maria M-Tropical Studio.

Wees lief voor je huid!